Mat & Vin

Gjestgiveren blir aldri lei av å tenke på, snakke om, terpe på og drømme om nye menyer, smakskombinasjoner og retter, derfor har han, i samarbeid med vår Kjøkkensjef, utviklet Klassiske menyer som baserer seg på menyer slik vi kjenner dem med 3, 5 og 7 retter, og det han kaller Moderne menyer


"Gjestgiverens Moderne meny".

Dette er et konsept som bryter med folks vanlige oppfatning om hvordan en meny normalt er komponert. Det som tradisjonelt blir betegnet som retter, velger vi bort og erstatter med det Gjestgiveren har valgt å kalle "smaker". I en rekke av sanseinntrykk blir den ene smaken avløst av den andre. Smakene representerer små sekvenser som alle vektlegger hver enkelt smaks estetikk. Antallet sekvenser er på forhånd aldri definert. I realiteten kan nye smaker oppstå og bli servert i løpet av måltidet. Alt sammen handler om Gjestgiverens inspirasjon og humør. Gjestgiveren sier selv: "...Gjestgiverens Moderne menyer er måltider med mening..." Pris: kr.1.200,- pp + drikke.

 I 10 år har det blitt servert førsteklasses 3, 5 og 7-retters menyer. Disse har vi nå valgt å kalle "Gjestgiverens Klassiske menyer" og er sammensatt av det antall retter gjesten ønsker og råvaretilgang. Det er i disse menyene dere vil finne de populære signaturrettene som har gjort Gjestgiveriet kjent.

Mange spør oss hvordan en Klassisk meny kan se ut. Den 27.august 2015 serverte vi følgende meny:

* Lettrøkt kamskjell med salat  og syltede grønnsaker fra Korsvold Gård
* Kremet skalldyrsuppe med sjøørret og et utvalg av fenikkelsmaker
* Lettristet piggvar på sautert og kremet frilandsagurk fra Korsvold Gård og en buerre blanc
* Helstekt rådyrfilet, bakt nykål og primører, kantareller og nypoteter
* Hylleblomstpanacotta og hylleblomstsorbet med markjordbær fra Vertinnens hage

Pris for 3 retter er kr.650,- Pris for 5 retter er kr.850,-

Menyene varierer med tilbehør og tilberedningsmåte fra dag til dag, og ikke minst holder vi oss i størst mulig grad til råvarer som faktisk er i sesong!

Vår Vinkjeller har et hyggelig variert utvalg av vin som for det meste er hentet fra Italia.